12. 6. 2008.

Adobe Buzzword integrisan u Acrobat.com

Ne znam da li vam je poznato, ali prošle jeseni Adobe je kupio malu firmu Virtual Ubiquity i njihov web word processor Buzzword. Više informacija možete naći na Adobijevom sajtu.
Adobe to acquire Virtual Ubiquity FAQ

Ako ga do sad niste probali, sada je već vreme. Reč je, zaista, o jednoj od najboljih online aplikacija koju sam do sada video. Google Docs, recimo, ima ozbiljan problem što vi sve vreme kada radite sa dokumentom imate osećaj kao da kucate mail. Nemate pravi osećaj kolika je stranica, margine, veličina slova i sl. Buzzword je potpuna suprotnost... Radno okruženje potpuno modernog izgleda, koje podseća na ispeglane Flash interfejse, daje vam takve mogućnosti da biste se mogli zakleti da je u pitanju klasična a ne online aplikacija. Odmah vidite strane, margine, pravi font i veličinu slova, možete najnormalnije da uvećavate i umanjujete prikaz dokumenta, imate menije... Potpuno neverovatno. Po vrh svega, izuzetno intuitivan interfejs. U menijima su maltene, sve komande koje vam trebaju za izradu 90% dokumenata.
Takođe, dokument možete snimiti u svim popularnim formatima za tekst: TXT, RTF, DOC, DOCX...
E sad, kao krem na tortu, dolazi integracija sa ostalim komponentama Acrobat.com sajta. Znači, dokumente možete ne samo da otkucate, snimite, štampate i sl. već sada možete da ih šerujete sa ostalim korisnicima i da zajedno radite na njima... Ja zaista ne znam da nađem dovoljno reči da nahvalim Adobi i ljude koji rade tamo... Njihove aplikacije polako postaju ono što su kompjuteri oduvek trebali da budu. Laki za upotrebu.
Međutim, to što oni rade toliko odskače od konkurencije da apsolutno ne može da vas ostavi ravnodušnim...
Nepodnošljiva lakoća postojanja... :)

I, naravno, link:
Uvodna strana na Adobijevom sajtu.
Tu imate sva objašnjenja i linkove koji su vam potrebni.